Έκθεση Αιγαίο της Άλεξ Μυλωνά.
Η συνάντηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με την γνωστή γλύπτη Άλεξ Μυλωνά, με όνομα Αιγαίο, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πύργου.
"Μου είπαν να γράψω κάτι για τη δουλειά μου. Δεν έγραψα ποτέ γι'αυτήν. Έχω κάνει όμως πάρα πολλές σκέψεις πάνω σ'αυτό το δύσκολο θέμα: την Τέχνη.
Νομίζω πως το κυριότερο είναι να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. Να δίνω στα αντικείμενα με γενναιότητα τα σχήματα που μου υποβάλλει η δική μου προσωπική αισθητική αντίληψη για τις φόρμες ή τα χρώματα, ανάλογα με την ιδοσυγκρασία μου.
Λέω πως τη φύση πρέπει ο καλλιτέχνης να την μεταχειρίζεται ως μέσο για να εκφράζεται και όχι να επιδιώκει ως καλλιτεχνική επίτευξη να φτάσει το πρωτότυπο. "
Άλεξ Μυλωνά,
Νοέμβριος 1956
Διάρκεια έκθεσης: 21 Ιουνίου 2008 - 11 Ιανουαρίου 2009
Λίγα λόγια για την Άλεξ Μυλωνά:
Η Άλεξ Μυλωνά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923.
Το 1945 εισάγεται στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και σπουδάζει γλυπτική ως το 1950 με καθηγητή το Μιχάλη Τόμπρο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του καλλιτεχνικού Σωματείου Ελληνίδων.
Έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1960 αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στην ΧΧΧ Μπιενάλε της Βενετίας μαζί με τους ζωγράφους Ιωάννη Σπυρόπουλο και Αλέκο Κοντόπουλο και τον γλύπτη Λάζαρο Λαμέρα.
Το 1967 συμμετέχει στη διεθνή Μπιενάλε του Μόντρεαλ στον Καναδά και σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στη Γενεύη. Το 1986 οργανώνεται αναδρομική της έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη. Τον Μάρτιο του 2004 εγκαινιάζεται το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά.
Στοιχείο Επικοινωνίας:
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑΣ
Πύργος, 84201 Πάνορμος Τήνου
Τηλ.: 22830 – 31290
Fax: 22830 – 31293
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Σύνδεση Χρήστη
Online χρήστες
Ο καιρός στην Τήνο
Ο καιρός τώρα
Θερμοκρασία: 20 °C Τρίτη, 30 Μάι

Θερμοκρασία: 18 ως 23 °C Τετάρτη, 31 Μάι

Θερμοκρασία: 18 ως 24 °C Πέμπτη, 01 Ιούν

Θερμοκρασία: 19 ως 24 °C