Αρχική arrow Πολιτισμός arrow Ε' Επιστημονικό Συμπόσιο Εκκλησιαστικής Τέχνης

Ε' Επιστημονικό Συμπόσιο Εκκλησιαστικής Τέχνης

Η Εταιρεία Τηνιακών Μελετών διοργανώνει το Ε΄ Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα « Η Εκκλησιαστική Τέχνη στη Τήνο 19ος και 20ος αιώνας, που θα πραγματοποιηθεί την 18η Μαΐου 2013, ημέρα Σάββατο,  στην Τήνο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

meletes

Στο πρόγραμμα του Συμποσίου θα συμπεριληφθούν επιστημονικές ανακοινώσεις σε θέματα Εκκλησιαστικής Τέχνης και θεματικές ενότητες του Συμποσίου ορίζονται οι ακόλουθες: α) Αρχιτεκτονική, β) Ζωγραφική, γ) Γλυπτική, δ) Ιστορία, Συντήρηση – Εφαρμοσμένες Τέχνες, ε) Μικροτεχνία και στ) Μουσική.
Οι ανακοινώσεις θα πρέπει να είναι πρωτότυπες και η διάρκειά τους να μη υπερβαίνει τα 15 λεπτά της ώρας. Στόχος και επιδίωξη της Εταιρείας θα είναι η δημοσίευση των Πρακτικών του Συμποσίου, στον 5ο τόμο της περιοδικής Επιστημονικής έκδοσης «ΤΗΝΙΑΚΑ».
Οι ενδιαφερόμενοι, εξαίρετοι επιστήμονες, καλλιτέχνες και εκλεκτοί ερευνητές της Ιστορίας της Εκκλησιαστικής Τέχνης της Τήνου, προσκαλούνται να καταθέσουν εισηγήσεις των, πρωτότυπες ανακοινώσεις οι οποίες αφορούν  στο θέμα του Συμποσίου στην Τήνο, η οποία προβάλλει πειστικά όχι μόνο την ιερότητα του χώρου, αλλά και την θρησκευτικότητα  ως διαχρονική, μόνιμη και αδιάφθορη έκφανση της Ελληνικής Πνευματικότητας.
Επίσης θα προσκληθούν να  καταθέσουν και προτάσεις τους, σε ανακοινώσεις τοίχου. Οι προτάσεις αυτές θα παρουσιασθούν σε έκθεση, η οποία θα λειτουργήσει παράλληλα με τις εργασίες του Συμποσίου.
Για όλες τις ανακοινώσεις –παρουσιάσεις θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής με καθορισμό του τίτλου του θέματος και περίληψη, μέχρι 18 Απριλίου 2013.  Στο κείμενο  της περίληψης που δεν θα υπερβαίνει τις δύο δακτυλογραφημένες σελίδες, το όνομα του ομιλητή και ο τίτλος της ανακοίνωσης θα προηγούνται με κεφαλαία γράμματα. Η γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η Τimes New Roman. Οι περιλήψεις θα σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή.
Κατά την έκδοση του τόμου «ΤΗΝΙΑΚΑ 5», Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω το θέμα της εισήγησής τους εμπλουτίζοντας το με περισσότερα στοιχεία και φωτογραφικό υλικό. Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι περιλήψεις θα αποστέλλονται στην διεύθυνση: Εταιρεία Τηνιακών Μελετών Τ.Θ. 325 τ.κ. 84 200  Τήνος,
e-mail:etairia.tin.meleton@gmail.com καθώς και στους;


α)Αιδεσιμολογιώτατο Ιερέα π. Γεώργιο Τουφεκλή, Αντιπρόεδρο της Ε.ΤΗ.ΜΕ.,
82 400 Τήνος, τηλ.6976118343, 22830 22170
α)κ. Βασίλειο Κολλάρο, Γεν. Γραμματέα της Ε.ΤΗ.ΜΕ., .τηλ. 6945191527 e-mail:  vkollaros@.gmail.com


Με τιμή
Για το Δ.Σ. της Ε.ΤΗ.ΜΕ
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Π. Γκερέκος

Gallery

  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια


Ο καιρός στην Τήνο

Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 22 °C
Τρίτη, 30 Μάι
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 18 ως 23 °C
Τετάρτη, 31 Μάι
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 18 ως 24 °C
Πέμπτη, 01 Ιούν
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 19 ως 24 °C
OpenMind is a Free Template designed by Ricard Lozano.
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2023 Elxis.org. All rights reserved.