Εγκαίνια Μουσείου Κώστα Τσόκλη

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πληροφορίες: 2283360125
e-mail: tinos_press@1516.syzefxis.gov.gr       
Τήνος, 23/05/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΚΛΗ

01_400

Το Σάββατο 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Μουσείου Κώστα Τσόκλη στον Κάμπο, με την παρουσία πλήθους κόσμου από όλη την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο, που ήρθαν για να τιμήσουν τον καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη και το έργο του.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Υφυπουργός Οικονομίας & Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτης Ρήγας, οι Βουλευτές Γεώργιος Παπαμανώλης, Μάγια Τσόκλη, Βάσω Παπανδρέου, Παντελής Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Πουσσαίος, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Χριστόπουλος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λίβανο, ο Ιταλός Ιστορικός Τέχνης Giuliano Serafini, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κ. Άγγελος Δεληβοριάς, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου.     

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που, όπως ήταν προγραμματισμένο, θα τελούσε τα εγκαίνια του μουσείου, δεν παραβρέθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του αξιώματός του. Έστειλε όμως χαιρετισμό στον οποίο ανέφερε: «Το όμορφο νησί της Τήνου εμπλουτίζεται με έναν ξεχωριστό χώρο Σύγχρονης Τέχνης, το «Μουσείο Κώστα Τσόκλη», που εγκαινιάζεται σήμερα χάρη και στην καθοριστική συμβολή του Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά. Είμαι βέβαιος ότι τόσο οι κάτοικοι του κυκλαδίτικου νησιού όσο και οι τουρίστες του που θα έχουν το προνόμιο να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου, θα ανακαλύψουν εκ νέου τον καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη, που με την πολύχρονη και εμπνευσμένη του πορεία εξακολουθεί να χαράζει δρόμους πρωτοπορίας και δημιουργίας. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όσους θα συνεργάζονται για την απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου».

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στο ίδιο το έργο της κατασκευής του μουσείου και στην ιστορία του, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του έργου και τους παρευρισκόμενους και έκλεισε λέγοντας: «Το Μουσείο αυτό έρχεται να «παντρέψει» την παραδοσιακή τέχνη, τη λαϊκή τέχνη, την τέχνη των  μαρμαρογλυπτών και ζωγράφων του νησιού, με την σύγχρονη τέχνη και μάλιστα με την πρωτοπορία του είδους, που το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό. Ένα μικρό νησί του μεγέθους της Τήνου, να διαθέτει το μουσείο Γιαννούλη Χαλεπά, το μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, την Πινακοθήκη του Ιερού Ιδρύματος, σειρά άλλων μουσείων, πρόσφατα το μουσείο της Τράπεζας Πειραιώς στον Πύργο  και ήδη το Μουσείο Κώστα Τσόκλη, στον Κάμπο. Η Τήνος δεν επαναπαύεται στις δάφνες του παρελθόντος της, αντίθετα ανοίγεται, μαθαίνει, φιλοξενεί και ελκύει».
Χαιρετισμό, εκτός από τον Δήμαρχο, επίσης απηύθυναν οι: Γιάννης Μαχαιρίδης, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Άγγελος Δεληβοριάς, Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη,  Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, ο Giuliano Serafini, Ιταλός Ιστορικός Τέχνης Χρυσάνθη Κουτσουράκη, Διευθύντρια Μουσείου Κώστα Τσόκλη αλλά και ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Ακολούθησε περιήγηση στο χώρο του Μουσείου από τον ίδιο τον καλλιτέχνη αλλά και την Ευρυδίκη Τρισόν-Μιλσάνη, Καλλιτεχνική Σύμβουλο του Μουσείου.
Την ίδια μέρα το πρωί δόθηκε συνέντευξη τύπου στο χώρο του Μουσείου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πανελλαδικής εμβέλειας.

Gallery

  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια


Ο καιρός στην Τήνο

Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 16 °C
Πέμπτη, 23 Μάρ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 12 ως 17 °C
Παρασκευή, 24 Μάρ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 12 ως 17 °C
Σάββατο, 25 Μάρ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 13 ως 19 °C
OpenMind is a Free Template designed by Ricard Lozano.
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2023 Elxis.org. All rights reserved.