Θέμα Υγείας

Παραθέτω το email που έλαβα σήμερα για ένα θέμα που αφορά μόνιμους κατοίκους και μη του νησιού μας.

ygeia

Υ Γ Ε Ι Α
ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
ΤΗΝΟΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ   ΠΑΡΑΤΑΞΗ
2  Μαρτίου  2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται το υπ' αριθμόν ένα αγαθό για τον άνθρωπο προκαλούν σίγουρα ιδιαίτερο προβληματισμό στους πολίτες των νησιών μας και όχι μόνο. Αντί να αμβλύνονται ή να επιλύονται τα υπαρκτά και χρονίζοντα προβλήματα του χώρου ,με τα μέτρα που λαμβάνονται ή ΔΕΝ λαμβάνονται επιδεινώνεται η κατάσταση και δημιουργούνται αδιέξοδες καταστάσεις.

Ταυτόχρονα η απόλυτη έλλειψη γνώσης των σχετικών θεμάτων από πλευράς της πολιτικής Διοίκησης του Κέντρου Υγείας Τήνου αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη και επειδή δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα καμία πρωτοβουλία από πλευράς του λαλίστατου κατά τα άλλα Προέδρου της, σας ερωτούμε και αναμένουμε απαντήσεις.


Ποια είναι η κοινωνική ευαισθησία και η αποδοτικότητα υπηρεσιών που καθημερινά επικαλείστε;
- Το να τρέχουν οι ασθενείς να βρουν φάρμακα, γάζες, επιδέσμους και λοιπό υγειονομικό υλικό ΕΚΤΟΣ του Κ.Υ Τήνου;
- Το να χρησιμοποιείται χαρτί κουζίνας (το οποίο δεν είναι απολυμασμένο) για τα εξεταστικά κρεβάτια;
- Το να αφήνουν αρρώστους μέσα στο κρύο λόγω έλλειψης πετρελαίου;


Με αυθαίρετο και ισοπεδωτικό τρόπο περικόπτουν τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Σύρου, των 7 Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων και Περιφερειακών Ιατρείων κατά 40% με 2 αντίστοιχες εγκυκλίους του Υπουργού Υγείας, οδηγώντας ουσιαστικά σε παραίτηση, υπό το βάρος της ευθύνης,  το Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου έπειτα από μια θητεία μόλις 9 μηνών.


Η οικονομική αυτή ασφυξία οδηγεί ήδη το Κέντρο Υγείας της Τήνου σε προβληματική λειτουργία, αδυνατώντας να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα (θέρμανση, είδη καθαριότητας κ.α) έχοντας ταυτόχρονα σημαντικές ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.


Παράλληλα, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποβαθμίζουν την παρεχόμενη έγκαιρη φροντίδα υγείας στους κατοίκους του νησιού μας και απομακρύνουν το όποιο κίνητρο διορισμού γιατρών ειδικοτήτων στο νησιωτικό χώρο.
Μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο σκηνικό φυσικά και αποτελεί ιδιαίτερη  πρόκληση για τους κατοίκους του νησιού μας η πληρωμή των 5 ευρώ ανά επίσκεψη σε ιατρό, κόστος το οποίο αυξάνεται επικίνδυνα σε περιπτώσεις ειδικών εξετάσεων και επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο. Τέτοιου είδους αποφάσεις κρίνονται φυσικά ως ηθικά και κοινωνικά μη αποδεκτές όπως παραδέχεται άλλωστε  και ο  Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης σε επιστολή διαμαρτυρίας  του ως Δήμαρχος  Πάρου  προς τον τότε Υπουργό Υγείας.


Η Παράταξη μας «Τήνος-Δημιουργική Πορεία» έθεσε το φλέγον θέμα της Υγείας στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και καλεί την πλειοψηφία και τις λοιπές αρχές και φορείς του νησιού σε εγρήγορση και κινητοποίηση αναγνωρίζοντας ότι η δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια δεν είναι μια χάρις που ικετεύεται από την εξουσία  αλλά ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας για την προστασία του οποίου πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε.


Άραγε η νέα Δημοτική Αρχή καθώς και τα προβεβλημένα στελέχη της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, του «λεφτά υπάρχουν» και του μνημονίου που καθημερινά μας βομβαρδίζουν με μια πληθώρα ανακοινώσεων μπορούν σήμερα να καυχώνται για τις επιτυχίες τους στον ευαίσθητο  χώρο της υγείας;


Πιθανώς να μην έχουν λάβει υπ' όψιν τους ότι καλό είναι όσοι υπηρετούν ένα δημόσιο αξίωμα σήμερα στον τόπο μας να λαμβάνουν τα συγχαρητήρια από τους πολίτες που υπηρετούν και όχι να αυτολιβανίζονται!

---------------------------------------------------

Τα σχόλια και η κρίση, δικά σας...

Τρελοβάπορο Υδρούσσα Studios Ομπατή καφέ bar Σύλλογος Υστερνιωτών Αναρρίχηση στην Τήνο Ενημερωτικό δελτίο ΗχοΦως

Gallery

  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια


Ο καιρός στην Τήνο

Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 13 °C
Παρασκευή, 24 Μάρ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 11 ως 17 °C
Σάββατο, 25 Μάρ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 13 ως 19 °C
Κυριακή, 26 Μάρ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 13 ως 20 °C
OpenMind is a Free Template designed by Ricard Lozano.
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2023 Elxis.org. All rights reserved.