Αρχική arrow Τηνιακά Νέα arrow Ψήφισμα για πιθανή κατάργηση ΔΟΥ Τήνου.

Ψήφισμα για πιθανή κατάργηση ΔΟΥ Τήνου.

doy

Μετά από ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση της 31ης Μαΐου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, εξέδωσε ψήφισμα για την πιθανή κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Τήνου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΤΗΝΟΥ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, με υπομονή ανέμενε ικανό χρόνο την αποσαφήνιση του θέματος των καταργήσεων- συγχωνεύσεων των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) της χώρας και ειδικά τί μέλει γενέσθαι με τη Δ.Ο.Υ Τήνου. Επειδή ούτε υπεύθυνη ενημέρωση ούτε σαφής πληροφόρηση έχει υπάρξει  -ίσως ούτε και μπορεί να υπάρξει υπό το ρευστό πολιτικό τοπίο που βιώνουμε καθημερινά- πλην  όμως το θέμα διατηρείται και αναπαράγεται διαρκώς από τα ΜΜΕ, εκφράζουμε την κάθετη, πάγια, κατηγορηματική και ανυποχώρητη αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Τήνου, υπό οποιαδήποτε μορφή, ακόμη και υπό την έννοια της συρρίκνωσης-υποβάθμισης ή μετάθεσης των αρμοδιοτήτων της Δ.Ο.Υ. σε άλλο φορέα.


Ξεκαθαρίζουμε ότι η Δ.Ο.Υ. ενός νησιού δεν μπορεί να αξιώνει κανείς να λειτουργεί «ανταποδοτικά». Άλλως η συνταγματική μέριμνα για τη νησιωτικότητα όχι μόνο καθίσταται ανενεργή αλλά φτάνει στις παρυφές του εμπαιγμού. Πώς είναι δυνατό μια Δ.Ο.Υ ενός νησιού να αποδίδει με τους ρυθμούς μιας «αστικής» Δ.Ο.Υ; Και πού έγκειται η διαφορετικότητα των νησιών και πώς τελικά υλοποιείται η ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνιών τους; Δεν έχουμε την αξίωση οι νομοθετούντες στα γραφεία των Αθηνών να σκέφτονται τα νησιά, που ως τάξη μεγέθους έπονται της ηπειρωτικής χώρας αλλά έχουμε την προσδοκία να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν το Σύνταγμα.


Στη δεκαετία του 1980 μεγάλο σύνθημα και αίτημα των καιρών ήταν η αποκέντρωση για να θεραπευτούν οι συνέπειες της αστυφιλίας και του συγκεντρωτικού κράτους των Αθηνών της δεκαετίας του 1960-70. Φαίνεται ότι ατυχώς στο βωμό των οικονομικών δεδομένων, ένα καινούργιο «μοντέλο» προβλέπεται για τα νησιά μας: αυτό της αποψίλωσης από κάθε δημόσια υπηρεσία, της ερήμωσης και της ανάγκης μετάβασης του καθενός σε διοικητικό κέντρο  «για ψύλλου πήδημα» (οράτε ψηφίσματά μας για το Ειρηνοδικείο Τήνου και για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Τήνου).


Την ανησυχία μας αυτές δεν είναι ικανή να διασκεδάσει ούτε η αόριστη αναφορά σε «φορολογικά ΚΕΠ» ούτε η χρήση των «νέων τεχνολογιών», εξαγγελίες που κατά την γνώμη μας στοχεύουν στο να «χρυσώσουν το χάπι»! Πόσα χρόνια οι νησιώτες, όταν ανοίγει η συζήτηση για τις ελλείψεις των Κέντρων Υγείας, δεν ακούν τη γραφική πλέον εξαγγελία περί χρήσεως της τηλεϊατρικής;


Και μια ειδική παράμετρος (πέραν της ζωντανής οικονομίας του νησιού, του τουρισμού, των λατομείων μαρμάρου, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων, κλπ): Η Δ.Ο.Υ Τήνου, στο νησί που εδρεύει το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου (πανελλήνιο ευαγές καθίδρυμα, κατά την πάγια νομολογία του ΣτΕ), έπαιξε, παίζει και θα παίζει σημαντικό και ιδιαίτερο ρόλο, τον οποίο έχει αναγνωρίσει ο κοινός νομοθέτης στο παρελθόν και δεν μπορεί να αγνοήσει σήμερα.


Εν μέσω των γνωστών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα, θεωρούμε ότι κάθε απόφαση αφενός μεν για κατάργηση νησιωτικών Δ.Ο.Υ. και αφετέρου και ειδικά πλέον, για κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Τήνου, είναι άστοχη, επικίνδυνη, πολιτικά εσφαλμένη και σε τελική ανάλυση αντισυνταγματική και θα μας βρει απέναντί της.

Τήνος, 27/6/2011

Πληροφορίες: 2283360125
e-mail: tinos_press@1516.syzefxis.gov.gr

Τρελοβάπορο Υδρούσσα Studios Ομπατή καφέ bar Σύλλογος Υστερνιωτών Αναρρίχηση στην Τήνο Ενημερωτικό δελτίο ΗχοΦως

Gallery

  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια
  • Εικόνες από τα Υστέρνια


Ο καιρός στην Τήνο

Ο καιρός τώρα
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 16 °C
Πέμπτη, 23 Μάρ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 12 ως 17 °C
Παρασκευή, 24 Μάρ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 12 ως 17 °C
Σάββατο, 25 Μάρ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 13 ως 19 °C
OpenMind is a Free Template designed by Ricard Lozano.
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2023 Elxis.org. All rights reserved.